Rondreis Australië

Het immense Australië is voor velen een bestemming die hoog op de bucketlist staat en ze minimaal eens in hun leven zouden willen bezoeken. Dit zeer afwisselende land “Down Under” heeft echt veel te bieden voor een heerlijke rondreis. Prachtige steden zoals o.a. Sydney, Melbourne, Perth en Darwin maar bovenal ook een prachtige natuur en schitterende stranden.

Reistips Australië

Vanwege  de omvang van het land en de vliegafstand vanaf Nederland is het altijd aan te raden om een rondreis Australië vanaf minimaal een kleine 3 weken te boeken.

Bekend van o.a. de rode rotsen is het Nationaal park Uluru-Kata Tjuta. De bekende Ayers Rock is een monoliet die zijn bijzondere kleur te danken heeft aan het hoge ijzergehalte. Het op ca. 5 uur rijden gelegen Alice Springs is een goede uitvalsbasis voor dit bijzonder nationale park.

Het Great Barrier Reef is een absolute must-see voor duikers en liefhebbers van onderwaternatuur. Het Groot Barrière Rif ligt in het Noord-Oosten van Australië voor de kust van Queensland. Met een lengte van 2600 km is dit het grootste koraalrif ter wereld.  Het Great Barrier Reef is prima te combineren met een bezoek aan de Whitsunday eilanden archipel.

In metropool Sydney bezoek je natuurlijk het iconische Sydney Opera house, Bondi Beach en de Sydney Harbour Bridge.

The Great Ocean Road is één van de mooiste kustroutes ter wereld en ligt tussen Melbourne en Adelaide.  Vanuit het zuiden van Australië kun je ook prima je rondreis combineren met Tasmanië. Liefhebbers van natuur kunnen hier hun hart ophalen in één van de 19 nationale parken op dit eiland.

Ideale rondreis Australië samenstellen

Nederlandse reisorganisaties bieden een ruime keuze aan individuele fly drive autorondreizen, camperrondreizen of groepsreizen door Australie. Heb je echt de tijd dan combineer je jouw rondreis door Australië met Nieuw-Zeeland.

Bij een rondreis Australië zitten al snel één of meerdere binnenlandse vluchten inbegrepen om de immense afstanden te kunnen overbruggen.

Naast de vele standaard rondreizen zijn er ook mogelijkheden om een rondreis naar eigen wens aan te passen. Met behulp van zogenaamde bouwstenen wordt jouw rondreis Australië helemaal op maat samengesteld.

 

Ayers Rock in Australië

Australië in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Canberra

Inwoners: 23,2 miljoen

Oppervlakte: 7.692.024 km² (181x NL)

Valuta: Australische dollar

Religie: Christelijk

Bestuurlijk: Federale constitutionele monarchie

Talen: Engels

Tijdsverschil zomer: + 8 uur

Tijdsverschil winter: + 10 uur

Reis vliegtuig: 22 u.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Australië