Rondreis Cambodja

Natuurlijk bezoek je tijdens je rondreis Cambodja de beroemde tempels van Angkor Wat en hoofdstad Phnom Penh. Echter heeft Cambodja nog veel meer te bieden. Verder kent het enorme Tonlé Sap-meer een ontzettend rijke flora en fauna. In het regenseizoen is dit meer bijna  10.000 km² groot.  Prachtige regenwouden, heerlijke stranden,  een vriendelijke bevolking en  een roemruchte geschiedenis. Daarom is  een fly drive of groepsrondreis door exotisch Cambodja een absolute ontdekkingsreis.

Hoogtepunten van Cambodja

De topattractie tijdens je rondreis Cambodja is ongetwijfeld het bezoek aan tempelcomplex Angkor. De hindoeïstische Angkor Wat is de hoofdtempel van dit UNESCO Werelderfgoed. Het bevindt zich in de buurt van de stad Siem Raap.  Deze enorme tempel is één van de belangrijkste overblijfselen uit het Khmer rijk.

Ontdek de unieke sfeer van Phnom Penh. In de hoofdstad van Cambodja ontdek de Franse koloniale gebouwen en kun je geniet van lokale lekkernijen op één van de vele marktjes. De kleine gebedsplaats Wat Phnom kijkt uit over de stad. Volgens de overlevering werd hier de eerste pagode gebouwd nadat een vrouw genaamd Penh vier boeddhabeelden had gevonden die door de Mekong rivier waren meegevoerd. Verder  zijn o.a. de vele boeddhistische tempels zoals de Zilveren Pagode en  het er naast gelegen Koninklijk Paleis zeer de moeite waard. De koninklijke familie woont hier nog en je kunt er de troonzaal bezoeken.

De huiveringwekkende geschiedenis en de gruwelijkheden van het Rode Khmer regime zijn terug te vinden op de Killing Fields. Nabij  Phnom Penh ligt het bekende Choeung Ek.  Hier  bevindt zich ook Tuol Sleng gevangenis waar de tegenstander van het regime werden gemarteld. In totaal zijn door dictator Pol Por ruim 1,5 miljoen mensen vermoord. Aandacht voor deze nog recente gruwelijke geschiedenis mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis Cambodja.

Ten slotte komen ook de liefhebbers van tropische stranden komen in Cambodja aan hun trekken.  In de levendige badplaats Sihanoukville vindt je voldoende vertier na een dag op het strand. Rustzoekers kunnen heerlijk relaxen op één van de vele tropische eilandjes voor de kust van Cambodja. Koh Rong of Koh Rong Samloem zijn echte aanraders.

Boek je ideale rondreis Cambodja

Nederlandse reisorganisaties bieden een ruime keuze aan individuele en groepsrondreizen. Rondreizen Cambodja worden vaak gecombineerd met bijvoorbeeld Thailand, Vietnam of Laos. Bekijk snel het aanbod van de diverse SGR en ANVR reisorganisaties Cambodja.

De fraaie Angkor Wat Tempel in Cambodja

Cambodja in het kort

Vlag: Vlag Cambodja

Hoofdstad: Phnom Penh

Inwoners: 13,4 mljn

Oppervlakte: 181.035 km² (4,4 x NL)

Valuta: Riel

Religie: Boeddhisme

Bestuurlijk: Constitutionele monarchie met parlementair systeem

Talen: Khmer

Tijdsverschil zomer: + 5 uur

Tijdsverschil winter: + 6 uur

Reis vliegtuig: 11 uur

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Cambodja