Rondreis Canada

Een rondreis Canada is een absolute aanraders voor natuurliefhebbers. In het het op één na grootste land ter wereld is meer dan genoeg te ontdekken. Bekijk  grizzlyberen in één van de vel nationale parken, ga walvissen  spotten in Newfoundland  aan de oostkust of bezoek prachtige steden zoals Vancouver, Montréal, Toronto of Quebec.

Ontdek de vele nationale parken van Canada

Canada heeft tientallen nationale parken. Een absolute aanrader is het Banff National Park in de Rocky Mountains niet al te ver van Calgary. In het oudste nationale park van Canada ontdek je de warmwaterbronnen, gletsjers en geniet je van de mooiste berglandschappen ter wereld. Ook het niet ver hier vandaan gelegen Lake Louise leent zich prima voor een stop tijdens je rondreis door Canada.  Het Jasper National Park met de Maligne Canyon en het gelijknamige meer is één van de vele hoogtepunten van Alberta en de Rockies.

Vanuit het relaxte Vancouver aan de westkust ontdek je pracht van British Columbia. Bekende highlights zijn o.a. Vancouver Island met Victoria en  het Pacific Rim National Park,  Whistler; Fraser Canyon en het Yoho National Park.

Aan de oostkant van Canada bevinden zich prachtige steden zoals bijv.  Montréal en Toronto en de prachtige Niagara watervallen.

Vind de ideale Canada rondreis

Neem zeker de tijd voor je rondreis Canada of concentreer je op een gedeelte van dit immense land.  Veel groepsrondreizen of fly drive pakketten bevatten al een binnenlandse vlucht zodat de actieradius van je rondreis aanzienlijk wordt vergroot. Op deze manier kun je relatief meer van Canada zien en ontdekken.

O.a. door de vele luchthavens in Canada met verbindingen naar Nederland  is er een ruim aanbod fly drives en rondreizen naar Canada.

 

Weerspiegeling in het meer in het Jasper Nationaal Park, Canada.

Canada in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Ottawa

Inwoners: 35,6 miljoen

Oppervlakte: 9.984.670 km² (235 x NL)

Valuta: Canadese dollar

Religie: Christelijk

Bestuurlijk: Constitutioneel koninkrijk met federale parlementaire democratie

Talen: Engels, Frans

Tijdsverschil zomer: - 6 uur (Ottawa)

Tijdsverschil winter: - 6 uur (Ottawa)

Reis vliegtuig: 8 u.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Canada