Rondreis Corfu

Een rondreis Corfu is dé ideale combinatie van ontspannen en ontdekken. Dit eiland in Noordwest-Griekenland staat natuurlijk vooral bekend om zijn heerlijke klimaat. Maar er is ook genoeg te ontdekken. Tijdens een fly-drive Corfu kom je met je eigen huurauto langs pittoreske dorpjes, oude Venetiaanse forten en prachtige baaitjes. Natuurlijk kun je vanuit Corfu ook prima eilandhoppen naar één van de andere Ionische eilanden. Ten slotte behoort een rondreis in combinatie met het vasteland van Griekenland ook zeker tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden Corfu

De vele invloeden van de diverse heersers over Corfu, zie je goed terug in het oude gedeelte van Corfu-stad. Met name de Franse, Britse en Venetiaanse invloeden op de architectuur zijn erg goed zichtbaar. Het oude deel van de stad staat dan ook niet voor niets op de UNESCO- werelderfgoedlijst. Trekpleisters in de oude stad zijn onder andere: het Venetiaanse Casa Parlante, het Franse Liston en natuurlijk de oude haven. Verder zijn het Neo Frourio (nieuwe fort), het paleis van Sint-Michaël en Sint-Joris en de kerk van Sint-Spyridon leuke bezienswaardigheden.

Ten oosten van de oude stad ligt het Palaio Frourio(oude fort). Het op een schiereiland gelegen fort is typerend voor het aangezicht van Corfu-stad. Het werd ooit door de Byzantijnen gebouwd. De Venetianen hebben het in de veertiende eeuw nog verder versterkt.

Iets ten zuiden van Corfu -stad tref je een ander icoon van het eiland: het Vlachernaklooster. Het is een beeld wat velen misschien onbewust wel eens ergens gezien hebben.  Dit eeuwenoude klooster ligt op een klein eilandje aan de Chalikopoulos lagune. Het uitzicht op dit witte klooster omringd door de azuurblauwe zee, laat een onuitwisbare indruk bij je achter.

Een fly-drive Corfu is niet compleet zonder een bezoek aan het Achilleion paleis. Dit paleis werd voor prinses Sisi van Oostenrijk gebouwd. Het neoclassicistische paleis is één de grootste trekpleisters van het eiland.

In het zuidwesten van het eiland is een bezoek aan de Korision lagune een absolute aanrader. Het beschermde gebied heeft een aantal rustige stranden. De vele jeneverbes en cederbomen vormen een belangrijk onderdeel van de unieke flora en fauna.

Rondreis Corfu zoeken en boeken

Welke rondreis Corfu past het best bij mij? Het aanbod rondreizen omvat onder andere combinatie rondreizen, eilandhoppen en fly-drives. Kies bijvoorbeeld voor aan een combinatierondreis met het vasteland van Griekenland. Echte liefhebbers van de Griekenland ontdekken meerdere eilanden door met plaatselijke veerboten van eiland naar eiland te hoppen. Dit eilandhoppen kan vanaf  Corfu als rondreis. Maar ook zijn er veel kleinere eilanden rond Corfu waar je voor een dag heen kunt. Vanuit Corfu stad kun je bijvoorbeeld een dagje met de ferry naar het zuidelijker gelegen eiland Paxi.

De meeste vakantiegangers kiezen voor een fly-drive Corfu met vliegreis, verblijf en autohuur inbegrepen.

Het Vlachernaklooster op Muizeneiland te Corfu

Corfu in het kort

Vlag: Vlag Griekenland

Hoofdstad: Corfu-stad

Inwoners: 113.000

Oppervlakte: 585,3 km² (0,014 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Grieks-orthodox

Bestuurlijk: Departement (met omliggende eilanden) binnen Griekenland

Talen: Grieks

Tijdsverschil zomer: + 1 uur

Tijdsverschil winter: + 1 uur

Reis vliegtuig: 2 u. 20 min. vliegen

Reis auto: 2300 km

Reisorganisaties rondreizen Corfu