Rondreis Cuba

Ontdek de unieke mix van de koloniale en de communistische  geschiedenis tijdens een rondreis Cuba. Dit zonovergoten Caraïbische land kent vele gezichten. Cuba is meer dan oldtimers, sigaren, rum en salsa. Naast hoogtepunten als Havana en Trinidad kun je ook genieten van heerlijke stranden en een vriendelijke bevolking.

Ontdek de vele bezienswaardigheden van Cuba

Tijdens een rondreis Cuba is het verstandig om zeker 2 dagen in Havana te verblijven.  Een bezoek aan Havana is ronddwalen door vervlogen tijden. Bewonder de prachtige Amerikaanse oldtimers en de bijzondere architectuur. Het oude centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.  Natuurlijk flaneer je ook over de Malecón boulevard.

Ook het prachtige Trinidad staat op de werelderfgoedlijst. Het is vooral bekend van de bijzondere koloniale architectuur. Trinidad is een echte must-see.  Tijdens je rondreis of fly-drive Cuba is het goed te combineren met een bezoek aan Santa Clara. Hier boekten de revolutionairen met Che Guevara hun eerste belangrijke overwinning op dictator Batista.  Je kunt er  het museum en mausoleum van Che Guevara bezoeken.

Een ander facet van de revolutionaire strijd ontdek je in de ruige bergen van de Sierra Maestre. Hier staat het voormalige hoofdkwartier van het rebellenleger van Fidel Castro.  Je treedt letterlijk in de voetsporen van Che en Fidel middels een flinke wandeling naar dit goed verborgen rebellenkamp.

In de Viñalesvallei proef je de couleur locale van het Cubaanse platteland.  Hier wordt de tabak verbouwd van de wereldberoemde Cubaanse sigaren. Een absolute aanrader is om er een prachtige tocht te paard te maken. Je ontdekt zo op unieke wijze de tabaksvelden, droogschuren en het fraaie heuvellandschap.

Aanbod rondreizen Cuba

Een rondreis Cuba is prima te doen op individuele basis. Naast een ruim aanbod fly drives kun natuurlijk je ook kiezen voor een groepsrondreis. De samenstelling, soortreis  en groepsgrootte verschillen per reis en reisorganisatie. Denk hierbij ook aan speciale thema’s zoals o.a. salsa-  en single reizen. De meeste reisorganisaties bieden ook de mogelijke voor een strandverlenging. Vaak kun je een rondreis individueel op maat samenstellen door middel van bouwstenen. Kortom er is dus altijd een rondreis Cuba die bij je past.

Felgekleurde huizen en oldtimers in een straat in Havanna, Cuba.

Cuba in het kort

Vlag: Vlag Cuba

Hoofdstad: Havana

Inwoners: 11,1 mljn

Oppervlakte: 109.884 km² (2,6 x NL)

Valuta: Cubaanse peso(lokaal) en Convertible peso(toeristen)

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Republiek met een éénpartijstelsel

Talen: Spaans

Tijdsverschil zomer: - 6 uur

Tijdsverschil winter: -5 uur

Reis vliegtuig: 11 uur

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Cuba