Rondreis Cyprus

Cyprus is het eiland van de godin Aphrodite. Volgens de mythologie veranderde haar komst het eiland in de hemel op aarde. Het eiland herbergt archeologische vondsten van de vele bezetters door de eeuwen heen. Ontdek de prachtige bergen die worden afgewisseld met fraaie stranden. Ook de verdeelde hoofdstad is wereldberoemd. Kortom een fly drive rondreis Cyprus is dé ideale vakantie voor liefhebbers van cultuur, lekker eten een een heerlijk klimaat.

Cyprus ontdekken

Noord- en Zuid-Cyprus

In het noorden Cyprus wonen de Turks-Cyprioten. Er wordt ook Turks gesproken en betaald met de Turkse lira. De zogenaamde Greenline, die het eiland verdeelt in twee stukken, loopt dwars door het eiland en de hoofdstad Nicosia. Daarom heb je een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig om de grens over te gaan.  Op het zuidelijke deel wonen de Grieks-Cyprioten. Het land is onderdeel van de EU. Tevens kan er betaald worden met de Euro. Verder is het zaak om goed op de voorwaarden van je autohuur te letten. Deze staan een bezoek aan Noord-Cyprus vaak niet toe.

Must-sees voor je rondreis Cyprus

In hoofdstad Nicosia is een wandeling door de oude ommuurde stad de moeite waard. De Ledrastraat is een prachtige wandel boulevard vol met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Via deze straat loop je langs het checkpoint naar het Turkse deel van de stad.  In het zuidelijk deel van de stad zijn onder andere het Byzantijns museum en de oude wijk Laika Geitonia interessant. In het noordelijk gedeelte is de Selimiyemoskee een absolute trekpleister.

Ook mag tijdens je rondreis Cyprus een tocht door het Troödos gebergte niet ontbreken.Dit vruchtbare gedeelte van het eiland leent zich prima voor heerlijke wandeltochten. Cyprus kent een lange wijntraditie. Op de zonovergoten hellingen van het Troödos gebergte bevinden zich de vele wijngaarden. Beroemd is de  dessertwijn Commandaria die men al eeuwenlang op het eiland maakt. Tenslotte kun je wat  verkoeling zoeken bij de Caledonia watervallen.

Iets ten zuiden van het Troödos gebergte ligt Limassol. Deze drukke stad heeft een levendige (jacht) haven. Tips zijn onder andere het kasteel en het Middeleeuws Museum. Bijkomen doe je op één van de  prachtige stranden nabij Limassol.

Vervolg je fly-drive Cyprus richting het weste. n De mythologie van Aphrodite ontdek je in en rond Páfos(Paphos).  Langs de kustweg vanuit Limassol kom je langs de rots van Aphrodite. Hier zou de godin van de schoonheid en de liefde aan land zijn gekomen.

Verder westelijk ligt het schiereiland Akámos. Dit beschermde natuurgebied kent verschillende uitdagende wandelroutes.  Op Cyprus komen zeeschildpadden aan land. Bij Lara Beach op Akámos is een beschermingproject voor zeeschildpadden.

In de omgeving van Lárnaka bevinden zich veel badplaatsen. Bijvoorbeeld Protaras en Agia Napa zijn populaire strandbestemmingen met veel luxe resorts. De rijke geschiedenis van Lárnaka is de moeite van het ontdekken waard. Ten slotte kun je bij het zoutmeer van Lárnaka roze flamingo’s spotten.

Rondreis Cyprus op maat

In ongeveer 4 uur vlieg  je naar Cyprus. Het merendeel van de vakantiegangers komt voor een strandvakantie. De vliegvelden van Lárnaka  en Paphos liggen dicht bij de grotere badplaatsen. Voordeel deze grote hoeveelheid zonvakanties, is dat een vlucht voor je een rondreis Cyprus relatief voordelig is. Bovendien kun je je groepsrondreis of fly-drive meestal afsluiten met een strandverlenging. Een fly-drive Cyprus met vlucht en autohuur kan op verschillende manieren worden geboekt. Bijvoorbeeld als echte rondreis met verblijf in meerdere hotels. Ook is het goed mogelijk om te kiezen voor verblijf in één kleinschalige accommodatie. Vanuit deze locatie maak je op eigen tempo de mooiste daguitstapjes met je eigen huurauto. Bekijk snel het aanbod groepsrondreizen en fly-drives naar Cyprus bij de diverse SGR reisorganisaties!

De archeologisch vindplaats bij Kourion, Cyprus

Cyprus in het kort

Vlag: Vlag Cyprus

Hoofdstad: Nicosia

Inwoners: 1,2 miljoen

Oppervlakte: 9.251 km² (0,22 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Cypriotisch-orthodox,

Bestuurlijk: Presidentiële republiek

Talen: Griek, Turks

Tijdsverschil zomer: + 1 uur

Tijdsverschil winter: + 1 uur

Reis vliegtuig: 4 u. 15 min

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Cyprus