Rondreis Kenia

Een rondreis door het prachtige land Kenia is een bijzonder ervaring. Geniet van de gastvrijheid van de mensen, de heerlijke drukte in de steden, maar ook van de ongerepte natuur van dit fraaie land. Het avontuur in Kenia start in de hoofdstad Nairobi en neemt je mee naar de meest leuke plekken van het land. Geniet van de schitterende wildlife in de diverse Nationale Parken die Kenia rijk is. Sta oog in oog met zebra’s giraffen of olifanten en ervaar hoe deze dieren in het wild leven. Een rondreis door Kenia heeft enorm veel te bieden. Een ding is zeker, een bezoek aan Kenia is een herinnering voor het leven.

Hoogtepunten Kenia

Het zijn er natuurlijk veel maar in een rondreis Kenia mag een bezoek aan het Masai Mara Wildreservaat niet ontbreken. Spot hier de big five tijdens een gamedrive en breng een bezoek aan de Masai stam. Leer meer over de levenswijze van deze mensen en ervaar hoe zij met de natuur omgaan. Ook een bezoek aan het Nakurumeer in het gelijknamige Nakuru Nationaal Park is de moeit waard. Spot hier vele vogelsoorten waaronder de roze flamingo’s.

In het het Amboseli National Park bewonder je de Kilimanjaro en zie je tijdens je safari o.a. buffels olifanten en  zebra’s.

Andere bekende nationale parken zijn o.a. Mount Kenia, Tsavo National Park en het Nairobi National Park.

Op safari  in Kenia

Nederlandse reisorganisaties bieden een ruime keuze aan individuele en groepsreizen naar Kenia. Je kunt je reis zo luxe of avontuurlijk maken zoals je zelf wilt. Reis mee in een safaritruck met een kleine groep of  laat je rijden door een chauffeur tijdens  privérondreis.

Reizen naar Kenia worden vaak gecombineerd met Tanzania. Na alle  indrukken kun je reis prima afsluiten met een verblijf aan de stranden van bijvoorbeeld Mombasa of Zanzibar.

Kudde Gnoes steken het water over in Kenia

Kenia in het kort

Vlag: Vlag Kenia

Hoofdstad: Nairobi

Inwoners: 47,6 miljoen

Oppervlakte: 591.958 km² (14 x NL)

Valuta: Keniaanse shilling

Religie: Protestants

Bestuurlijk: Republiek

Talen: Engels, Swahili

Tijdsverschil zomer: + 1 uur

Tijdsverschil winter: + 2 uur

Reis vliegtuig: 9 u.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Kenia