Rondreis Kreta

Het Griekse eiland Kreta oefent een grote aantrekkingskracht uit op allerlei soorten vakantiegangers uit de hele wereld. Allereerst heeft het een heerlijk mediterraan klimaat. Het is er goed toeven aan de vele stranden. Maar er is ook veel te zien en te ontdekken op Kreta. Daarom is een fly -drive of rondreis Kreta een bijzonder afwisselende vakantie. Tijdens je rondreis ontdek je het prachtige landschap met de besneeuwde bergtoppen. Leer alles over de Minoïsche beschaving of bezoek één van de Venetiaanse forten. Na een dag er op uit, geniet je in één van de vele tavernes van de voortreffelijke Kretenzische keuken.

Kreta ontdekken

De oude hoofdstad Chania is een bezoek meer dan waard! Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht op de oude haven en de achterliggende bergen. In de stad ontdek je onder andere de vele Venetiaanse en de Ottomaanse invloeden. Ten westen van Chania liggen een aantal mooie stranden.

In Knossos kun je de archeologische vondsten uit de bronstijd bewonderen. Aan het begin van de 20e eeuw deed de Britse archeoloog sir Arthur Evans hier zijn bijzondere opgravingen. De plek  was het middelpunt van de 4000 jaar oude Minoïsche beschaving.

Andere belangrijke Minoïsche vindplaatsen zijn gelegen bij Phaestos en Gournia.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de Samariakloof. Vanaf 1200 meter hoogte daal je door een steile klif af naar de kust. De wandeling van  17 kilometer is pittig. Vanaf de kust varen er boten naar Sougia. Hiervandaan vertrekken ook weer bussen naar het beginpunt van de kloof.

Ten slotte is ook de tocht naar de Lasithi hoogvlakte het vermelden waard.  In deze vruchtbare vallei tussen de bergen kun je de vele  windmolens bewonderen.

Rondreis Kreta op maat

Een rondreis Kreta kan op veel manieren. Een bijzondere manier van reizen is ook het eilandhoppen. Je verblijft een paar dagen op een eiland en hopt met de ferry weer door naar het volgende eiland.

Uiteraard kun je ook kiezen voor het gemak van een groepsrondreis naar Kreta. De verschillende Nederlandse reisorganisaties bieden een keur aan reisthema’s, zoals bijvoorbeeld een natuur- of wandelrondreis. Culturele groepsrondreizen worden vaak gecombineerd met andere bestemmingen in Griekenland.

De individuele vakantieganger kiest vaak  voor een fly-drive. Vlucht, autohuur en accommodatie zijn dan inbegrepen. Een fly-drive Kreta is zowel te boeken als rondreis met meerdere hotels en als fly-drive met verblijf in één centraal gelegen hotel. Van hieruit ga je Kreta op geheel eigen tempo ontdekken. Bekijk snel het aanbod met kleinschalige boetiekhotels bij de reisorganisaties op deze pagina!

Windmolens op de Lassithi Hoogvlakte in Kreta

Kreta in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Heraklion

Inwoners: 621.340

Oppervlakte: 8.336 km² (0,2 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Grieks-orthodox

Bestuurlijk: Regio binnen Griekenland

Talen: Grieks

Tijdsverschil zomer: + 1 uur

Tijdsverschil winter: + 1 uur

Reis vliegtuig: 3 u. 40 min.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Kreta