Rondreis Nepal

Een rondreis door Nepal betekent genieten van bergen, valleien en de vriendelijke plaatselijke bevolking.. Ontdek de ongerepte natuur van de Himalaya en bezoek  prachtige tempels.

Higlights Nepal

Kathmandu is veelal en het begin- en eindpunt voor een rondreis Nepal.  Maak kennis met de rijke cultuur. In Kathmandu zijn o.a. het Durban Square met de vele  paleizen en de boeddhistische Swayambhunath Stupa (Monkey Temple) een echte aanrader.

De tempel van Pashupati is  gewijd aan de Hindoe god Shiva en wordt gezien als de belangrijkste hindoeïstische tempel van de wereld.

Naast Kathmandu behoren Bhaktapur en Patan tot de koningssteden in de Kathmandu vallei. Als voormalige hoofdsteden van een eigen koninkrijk zie je de rijkdom terug in de fraai versierde tempels en  paleizen aan de Durbar-pleinen.

In Pokhara sta je oog in oog met de machtige toppen van het Annapurna gebergte. Dit stadje is een populair vertrekpunt voor een korte of meerdaagse trekking.

Het Chitwan nationaal park ligt in het laagland van Nepal en heeft een subtropisch klimaat. Ontdek hier de flora en fauna van dit UNESCO werelderfgoed. Je vindt hier dieren zoals o.a. krokodillen, apen, vele vogelsoorten, de Bengaalse tijger, olifanten  en natuurlijk de Indische neushoorn.

Reizen naar Nepal

Kies uit diverse rondreizen op maat en reisorganisaties met geheel verzorgde groepsreizen naar Nepal. Beginpunt is veelal Kathmandu maar een rondreis Nepal kan ook goed gecombineerd worden met buurland India. Individuele rondreizen zijn vaak uit te breiden met een optionele (meerdaagse) trekking in de Himalaya. Ook zijn er de nodige groepsreizen waarbij een trekking onderdeel uitmaakt van het  het reisprogramma.

 

 

Gebedsvlaggen in de Himalaya, Nepal.

Nepal in het kort

Vlag: Vlag Nepal

Hoofdstad: Kathmandu

Inwoners: 29,4 miljoen

Oppervlakte: 147.181 km² (3,5 x NL)

Valuta: Nepalese roepie

Religie: Hindoeïsme

Bestuurlijk: Federale Republiek

Talen: Nepalees

Tijdsverschil zomer: + 3 uur

Tijdsverschil winter: + 4 uur

Reis vliegtuig: ca. 14 u ( 1 tussenstop)

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Nepal