Rondreis Tanzania

Aan de oostkust van Afrika ligt het prachtige Tanzania. Een rondreis door veelzijdig Tanzania heeft veel te bieden en zit vol met prachtig natuurschoon. Ontdek o.a. de indrukwekkende De Ngorongoro- vulkaankrater, het Serengeti wildreservaat en de bijna 6000 m hoge Kilimanjaro.

Indrukwekkende natuur en wildlife in Tanzania

Een ideaal vertrekpunt voor je rondreis Tanzania is de stad Arusha. Van hieruit is o.a. het  Serengeti National Park goied te bereiken. In dit beroemde en zeer grote park kun je geniet van de typische Afrikaanse flora en fauna. Olifanten, giraffen zebra’s, leeuwen, al deze dieren leven in het immense Serengeti park. Onder leiding van ervaren gidsen ga je op ontdekking in dit gebied.

Na het Serengeti park reis je iets zuidelijker naar het Ngorongoro park. In dit park ontmoet je de lokale Masai stam. Ontdek hoe dit eeuwenoude volk leeft met en in de natuur. Een bijzondere en sensationele ervaring. Bij het nationale park Lake Manyara kom je aan bij een bijzondere nijlpaarden kolonie en verder kun je hier geniet van het prachtige meer, waar een divers aanbod van vogels te vinden is. Het nationale park Tarangire, is beroemd vanwege haar grote olifantenpopulatie. In Tanzania staat ook de hoogste berg van heel Afrika, de Kilimanjaro. Natuurlijk reis je naar deze bij zesduizend meter hoge berg. Het is zelfs mogelijk om deel te nemen aan een wandeltocht op de berg.

Hierna reis je naar de kust, richting havenstad Dar es Salaam, met prachtig uitzicht over de Indische oceaan. Lang blijf je echter niet in de stad, want je reist door naar het Selous National Park ten zuiden van Dart es Salaam. Aangekomen in Selous ga je op safari om te genieten van de diverse flora en fauna. Via Morogoro brengt de reis je naar de prachtige afsluiter van je verblijf in Tanzania. Je brengt de laatste dagen namelijk af op het prachtige tropische eiland Zanzibar. Geniet van de prachtige stranden of ga snorkelen in de Indische oceaan. Zanzibar is een schitterende afsluiting, van een top rondreis door Tanzania.

Georganiseerde rondreizen naar Tanzania

Reisorganisaties bieden een keur aan individuele en groepsreizen naar Tanzania. Van avontuurlijk en eenvoudig tot luxe en exclusief. Van privérondreis tot groepsreis met kleine groepen in een safaritruck.  Steeds meer reisorganisaties bieden bovendien de mogelijkheid om je rondreis geheel op maat samen te stellen.  Een rondreis Kenia kan ook gecombineerd met buurland Kenia en vaak afgesloten op een strandbestemming zoals bijvoorbeeld Zanzibar.

Besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro in Tanzania

Tanzania in het kort

Vlag: Vlag Tanzania

Hoofdstad: Dodoma

Inwoners: 53,9 miljoen

Oppervlakte: 947.303 km² (22 x NL)

Valuta: Tanzaniaanse shilling

Religie: Christelijk

Bestuurlijk: Republiek

Talen: Swahili, Engels

Tijdsverschil zomer: + 1 uur

Tijdsverschil winter: + 2 uur

Reis vliegtuig: 9 u. 30 min.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Tanzania