Rondreis Sardinië

Natuurlijk is Sardinië bekend van de hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Maar er is natuurlijk veel meer te ontdekken tijdens een rondreis Sardinië.  Maak een heerlijke roadtrip door afgelegen bergstreken en geniet van de heerlijke streekgerechten. De vele bezetters en bewoners door de eeuwen hebben hun sporen nagelaten. Leer alles over de invloed van onder andere de Spanjaarden, de Catalanen, de Romeinen en de  Carthagers. Over het hele eiland verspreidt staan de raadselachtige nuragheburchten.  Sardinië kun je prima op eigen houtje ontdekken tijdens een individuele fly drive. Lekker ontspannen kan natuurlijk ook met een heerlijke groepsrondreis Sardinië.

Rondreis Sardinië: Ontdekken en ontspannen

Het is met name de afwisseling waardoor Sardinië zo aantrekkelijk is als vakantiebestemming. Lekker aan het strand of juist  een prachtige tocht door een bergachtig gebied? Het is maar net waar je zin in hebt die dag.

Aan de westkust van Sardinië ligt Alghero. In en rond deze stad wordt nog Catalaans gesproken. Dit voert terug naar de 12e eeuw. Kolonisten uit Barcelona hebben de stad gesticht. In het prachtige oude centrum vind je diverse torens waaronder de “Joodse toren”.

In de oude universiteitsstad Sassari is de middeleeuwse wijk een interessante trekpleister. Als je meer over de geschiedenis van de Nuraghi te weten wilt komen, kun je terecht in het Archeologisch Museum.

Helemaal in het zuiden ligt de hoofdstad Cagliari. De moeite waard zijn onder andere de oude wijk Castello. Niet in de laatste plaats vanwege de prachtige ligging tegen een steile heuvel aan.  Bezoek ook het amfitheater en de zoutlagunes. Hier tref je ook die prachtige roze flamingo’s.

 

Groepsrondreis of fly-drive Sardinië boeken?

Uiteraard is de keuze zeer persoonljjk. Bij een groepsrondreis kies je voor gemak. Je reist met Nederlandstalige reisleiding. Tevens worden er aanvullend deskundige gidsen ingehuurd. Zo kom je echt alles te weten over een bezienswaardigheid. Verder kan het natuurlijk ook gewoon gezellig zijn als je met een groep reist. Eer zijn ook rondreizen die Sardinië met Corsica combineren.

Een individuele rondreis boek je meestal op basis van een fly-drive arrangement. Vlucht, huurauto en verblijf zijn meestal inbegrepen. Accommodaties zijn er van kleinschalig verblijf in een agriturismo tot luxe hotels.  Touroperators beiden steeds meer mogelijkheden om je pakketreis op die manier op maat samen te stellen. Naast de zekerheden van het SGR en ANVR biedt een pakketreis ook veel gemak. De routes zijn van tevoren gecheckt en bij je reispapieren zit allerlei handige informatie en tips voor onderweg.

Het aanbod rondreizen van touroperators is ruim te noemen. Er is dus altijd wel een rondreis Sardinië is te vinden die past bij jouw reiswensen.

Kerk in het Altopiano del Golgo natuurreservaat op Sardinië.

Sardinië in het kort

Vlag: Vlag Italië

Hoofdstad: Cagliari

Inwoners: 1,6 miljoen

Oppervlakte: 24.090 km² ( 0,57 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Autonome regio binnen Italië

Talen: Italiaans, Sardijns

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 2 u. 20 min.

Reis auto: 1650 km

Reisorganisaties rondreizen Sardinië