Rondreis Corsica

Corsica is wat ons betreft echt dé ideale vakantiebestemming. Het bergachtige en groene eiland heeft fantastische wandelroutes, eeuwenoude stadjes  en prachtige bergbeekjes waar je heerlijk in kunt zwemmen. Een rondreis Corsica is ook bijzonder vanwege de vele mooie kustroutes langs steile kliffen en diepe baaien. Even bijkomen kan op één van de vele mooie stranden van dit zonovergoten eiland. De Fransen noemen het dan ook niet voor  niks L’Île de Beauté.

Hoogtepunten Corsica

Naast een aantal letterlijke hoogtepunten, zoals de Monte Cito (2700 m) en de Monte Rotondo (2620 m) , kent Corsica meer talrijke figuurlijke hoogtepunten.

Het noorden van Corsica

Bastia in het Noordwesten van het eiland is een vrij moderne stad. Hier komen ook diverse ferry’s aan uit Frankrijk en Italië. Met name de Italiaanse invloed op de stad is voelbaar in het straatbeeld. De oude haven (Vieux Port) is zeer de moeite waard. Geniet van een heerlijk kopje koffie op de Place du Marché of breng een bezoek aan één van de vele kerken en kapelletjes.  Al met al is Bastia prima voor een dagbezoek.

Een rondreis Corsica is vooral veel slingeren over bergweggetjes. Van Bastia naar Saint-Florent steek je een bergkam over. De uitzichten onderweg over Bastia  en de baai van Saint-Florent zijn adembenemend. Het prachtige azuurblauwe water lig er zeer uitnodigend bij. Heerlijk om er even aan het strand te relaxen of even door het plaatsje te slenteren. De gezellige haven en het stadje zijn de moeite waard. In de omgeving van Saint-Florent liggen een aantal prachtige en rustige stranden. De Plage de Saleccia en de Plage du Loto  zijn na een forse wandeling of boottocht te bereiken. Misschien wel één van de mooiste stranden is het  Plage de  l’Ostriconi.  Dit ongerepte  strand bereik je na een kleine wandeling door de natuur, waarbij je even door de beek moet waden om bij de zee te komen.

Het  wat grotere Calvi is ook een leuke tussenstop. Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan één van de prachtige witte stranden. Ook de Citadel is de moeite waard. Vanuit dit Genuaanse fort heb je een prachtige uitzicht op de stad, de zee en de achterliggende bergen.

De prachtige kustlijn van West Corsica

Galéria is een klein en rustige vissersplaatsje aan de westkust. Wat ons betreft een heerlijke tussenstop tijdens je rondreis Corsica. Galéria ligt bij de monding  van de Fango rivier. Absolute aanrader is om stroomopwaarts de Fango vallei te rijden richting de achterliggende bergen. Neem onderweg een duik in  de rivier. Op veel plaatsen kun je na een korte wandeling heerlijk zonnen op de rotsen of lekker genieten van het water in de natuurlijk gevormde baden.

Verder langs de westkust ligt de baai van Porto. Het gezellige plaatsje heeft een leuk haventje. Absoluut beroemd is de kustweg van Porto naar Piana door de Calanche de Piana. De granieten rode rotsformaties staan dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Landinwaarts komen wandelaars aan hun trekken bij de Gorges de Spelunca. Stevige schoenen zijn een absolute must!  Onderweg door deze vallei loop je over oude Genuaanse bruggen. Op verschillende plekken is het mogelijk om te zwemmen.

Uniek is ook het natuurreservaat Scandola. Dit UNESCO Werelderfgoed is uitsluitend over water te bereiken. Vanuit onder andere Porto vertrekken er boten.

Hoofdstad Ajaccio is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Het Bonaparte huis,  het museum Palais Fesch en de oude vissershaven zijn hier het vermelden zeker waard.

Fly drive of rondreis Corsica met overtocht?

Helaas in het aanbod groepsreizen vanuit Nederland wat beperkt. Dit ook mede omdat er geen rechtstreekse vluchten meer zijn vanuit Nederland. Wel vliegt Air Corsica rechtstreeks vanuit België. Een fly drive Corsica is op die manier dus goed mogelijk. Je kunt een vlucht dan prima combineren met autohuur. Diverse reisorganisaties bieden de mogelijkheid om een autorondreis Corsica te boeken. Optioneel is vaak een overtocht vanuit Frankrijk of Italië. Zo bepaal je dus zelf of je met eigen vervoer naar Corsica reist of juist kiest voor een fly drive.  Je rondreis Corsica kun je natuurlijk ook prima zelf samenstellen, maar dan zonder de zekerheden van een SGR/ANVR pakketreis.

Baai bij Campomoro op Corsica

Corsica in het kort

Vlag: Vlag Frankrijk

Hoofdstad: Ajaccio

Inwoners: 330.000

Oppervlakte: 8.680 km² (0,21 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Regio (2 departementen) binnen Frankrijk

Talen: Frans, Corsicaans

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 2 u. 20 min. vliegen

Reis auto: 1500 km

Reisorganisaties rondreizen Corsica