Rondreis Spanje

Spanje kent een zeer afwisselend landschap. Het op twee na grootste land van Europa is qua bewoners, talen en culturen zijn dan ook zeer divers te noemen. Daarom is een rondreis door Spanje meer dan alleen genieten van natuur, cultuur en gastronomie. Het is ook een reis vol verrassingen. Ontdek prachtige steden zoals Madrid, Barcelona, Salamanca, San Sebastian en werelderfgoedstad Avila.

Hoogtepunten Spanje

Het land is te divers voor een compleet overzicht van alle bezienswaardigheden. Toch zijn er een aantal leuke bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je rondreis Spanje.

De stranden aan de Costa Brava en Costa Dorada zijn al vele jaren populair bij Nederlandse vakantiegangers.  Daarnaast is er de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor steden zoals Barcelona, Tarragona, Girona en Figueras. Ook de vele natuurparken in het achterland van Catalonië zijn van een ongekende schoonheid. Aanrader in Catalonië is ook om een bezoek te brengen aan het klooster van Montserrat.

Behalve de Pyreneeën, met zijn vele natuurparken, is ook het noordwesten van Spanje de moeite waard. BaskenlandAsturië en Cantabrië en Galicië. Het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao, natuurpark Los Picos de Europa en bedevaartplaats Santiago de Compostela zijn slechts een greep uit één  van de vele pleisterplaatsen in Noordwest-Spanje.

Het echte Spanje  ontdek je ook op de hoogvlakte in het centrale gedeelte van Spanje. Bezoek prachtige steden als hoofdstad Madrid, Léon, Burgos en universiteitsstad Salamanca.  In deze regio tref je fraaie kastelen en indrukwekkende kathedralen. Naast de prachtige bouwkunst in de  steden is het landschap er zeer bijzonder. Rijdend door uitgestrekte korenvelden en droge vlaktes proef je hier het echte  Spanje.

Heb je wat meer de tijd?  Combineer dan Spanje met een rondreis Andalusië.

Aan de Oostkust is het ook interessant om nog af te zakken naar steden als Valencia en Murcia. Onderweg deze kant op is de Ebro delta een aanrader voor natuurliefhebbers.

Rondreis Spanje op maat

Met een groot aanbod aan vluchten naar onder andere Barcelona, Madrid, Alicante en Malaga heb je een prima vertrekpunt voor een groepsrondreis of fly-drive Spanje. Heb je wat meer de tijd of kies je meer voor het noorden van Spanje dan is een autorondreis ook prima te doen.  Een rondreis Spanje boek je bij voorkeur bij één van de SGR reisorganisaties. Het aanbod is dusdanig groot dat er altijd wel een rondreis Spanje tussenzit die aan jouw voorkeuren voldoet.  Bovendien bieden steeds meer reisorganisaties de mogelijkheid om jouw rondreis op maat samen te stellen.

Detail van de gevel van de Sagrada Familia in Barcelona, Spanje.

Spanje in het kort

Vlag: Vlag Spanje

Hoofdstad: Madrid

Inwoners: 49 miljoen

Oppervlakte: 505.992 km² (12 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Constitutionele monarchie

Talen: Spaans, Baskisck, Catalaans en Galicisch

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 2 u. 30 min.

Reis auto: 1300 km