Rondreis Andalusië

Een heerlijk klimaat, zee, bergen, prachtige steden en tongstrelende tapas. In het Spaanse Andalusië vind je het allemaal. Met andere woorden een fly drive rondreis Andalusië is de ideale vakantie voor liefhebbers van natuur, cultuur en heerlijk eten. Op minder dan 3 uur vliegen bereik je deze afwisselende bestemming.  Ontdek er de fraaie Moorse paleizen en de romantische witte dorpjes. Ook ervaar je er de liefde van de Andalusiërs voor de flamenco.

De hoogtepunten voor een rondreis Andalusië

Of het nu gaat om een groepsrondreis of juist een individuele fly drive Andalusië, er zijn een aantal bezienswaardigheden waar je niet omheen kunt.

Universiteitsstad Granada is een echte aanrader. Niet in de laatste plaats vanwege het Alhambra en Generalife. Samen met het Mezquita in Cordoba is dit één van de mooiste bouwwerken uit de tijd van de Moorse bezetting. In de vele barretjes van deze relaxte studentenstad proef je natuurlijk van de de heerlijke tapas. Vervolgens zou je vanuit Grenada de Sierra Nevada kunnen bezoeken. Met een top van bij 3500 meter kun je op mooie dagen Marokko zien liggen.

Verder is Cordoba zeer de moeite waard. Natuurlijk bezoek je er de indrukwekkende Mezquita. Het is gelegen in de oude joodse wijk. Deze grote Moskee is oorspronkelijk gebouwd in de 8e eeuw. Door de eeuwen heen ontstond er een mix van bouwstijlen. De vele uitbreidingen maken het tot een uniek bouwwerk. Tenslotte is ook het Alcázar van Cordoba een aanrader.

Een fly drive Andalusië is niet compleet zonder een bezoek aan Sevilla.  Deze stad kent vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Torre del Oro, de Plaza de Torros, de Kathedraal van Sevilla en het Real Alcázar.

De stad Ronda is goed te combineren met een tocht langs de vele witte dorpjes in de omgeving. Het op een rots gelegen Ronda heeft  een spectaculaire brug over een diepe kloof. In de Plaza de Toros leer je alles over het stierenvechten. Vorm er je eigen oordeel over deze ook bij Spanjaarden steeds meer omstreden cultuur.

Andere mogelijke stops voor je roadtrip door Andalusië zijn bijvoorbeeld Jerez de la Frontera, Cádiz, het Britse Gibraltar en het in het noordoosten van Andalusië  gelegen Baeza.

Nagenieten aan het strand

Ten slotte wil je misschien even een paar dagen relaxen aan het strand?  Aan de kant van de Middellandse Zee vind je de bekende Costa del Sol. Bekende badplaatsen zijn TorremolinosMarbella en Fuengirola. Voorbij de straat van Gibraltar aan de Atlantische kust ligt de Costa de la Luz.  Deze kustrook is rustiger en groener dan de meer toeristische Costa de Sol. Tarifa is een bekende hotspot voor surfers vanwege de constante harde wind. Daarom heeft het plaatsje ook een relaxte sfeer. Binnen een uur kun je met de boot overvaren naar Tanger in Marokko.

Rondreizen Andalusië zoeken en boeken

Vanuit Nederland wordt er het meest op Malaga gevlogen en in wat mindere mate op Sevilla.  Een rondreis Andalusië begint dan ook vaak op de luchthaven van Malaga. Als je een fly drive hebt geboekt haal je hier je huurauto op. Bij een groepsrondreis staat de gids met tourbus voor je klaar.  Nederlands SGR?ANVR touroperators hebben een zeer ruim aanbod aan groepsrondreizen en individuele fly drives naar deze heerlijke bestemming.

 

Het Alhambra in Grenada, Andalusië.

Andalusië in het kort

Vlag: Vlag Andalusië

Hoofdstad: Sevilla

Inwoners: 8,4 miljoen

Oppervlakte: 87.268 km² (2,1xNL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Autonome regio binnen de constitutionele monarchie Spanje

Talen: Spaans

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 2 u. 45 min. vliegen

Reis auto: 2200 km

Reisorganisaties rondreizen Andalusië