Populaire route Ghana

Route: blauw
Highlights: Vanuit de Ghanese hoofdstad Accra reis je langs de Atlantische kust naar het westen. Via Cape Coast en Elmina, twee belangrijke handelsplaatsen in Ghana, reis je naar het Kakum Nationale Park. In dit prachtige park vind je een zeer divers aanbod van wilde dieren. Heel bijzonder is de grote vogelpopulatie in het park. Een heel aparte belevenis is de wandeling over de touwbruggen tussen de boomkronen. Zo kun je op ruim veertig meter hoogte genieten van de prachtige natuur. Hierna brengt de reis je naar het noorden, richting de stad Kumasi. Kumasi is na Accra de tweede stad van Ghana. De stad is een belangrijk handelscentrum. Vanuit Kumasi wordt onder andere tropisch hardhout, cacao en goud verhandeld. Na Kumasi brengt de reis je naar de zogenaamde Volta regio. Onderweg naar het prachtige Voltameer, reis je langs Tafo. Hier ben je aangekomen in het hart van de cacao industrie van Ghana. Het Voltameer is een kunstmatige gecreŽerd meer. Door de aanleg van een dam ten behoeve van de opwekking van elektriciteit. Het meer is immens groot en is een indrukwekkende ervaring. Bij het Voltameer ligt ook het Digya National Park. Hier kun je genieten van de natuur. Naast een grote populatie van diverse soorten apen, kun je hier ook luipaarden, antilopen en olifanten bewonderen. Via de stad Ho, ten oosten van het Voltameer, reis je terug naar Accra. Accra is de grootste stad van Ghana en je vindt in de stad nog vele koloniale invloeden. De Engelsen en Nederlanders lieten hier grote forten bouwen. Vanuit deze forten werden diverse producten verhandeld. Later werden de forten ook gebruikt voor slavenhandel. Onder slechte omstandigheden werden slaven vooral richting Noord- en Zuid Amerika gebracht. Tijdens een bezoek aan een slavenfort, kun je zien en ervaren, hoe de mensen hier moesten leven. Een indrukwekkende ervaring.
Duur reisroute: 10-15 dagen
Beste reistijd: december t/m februari
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's Ghana is een prachtig land, vol historie aan de Atlantische westkust van Afrika. Geniet van de natuur, gastvrijheid en leer over de geschiedenis van dit land. Wil je meer lezen over de highlights van deze rondreis door Ghana? Maak dan gebruik van de informatie op de digitale kaart hier op de site.

Rondreis Ghana

  • Geen rondreis gevonden?

    Je perfecte maatwerk rondreis of groepsreis Afrika nog niet gevonden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang aanbiedingen Zuid Afrika, NamibiÔŅĹ, Marokko, Egypte, Tanzania en overige Afrikaanse bestemmingen per e-mail als eerste.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.