Rondreis Ierland

Een fly drive of rondreis Ierland is dé ideale manier om dit mysterieuze land te ontdekken.  Maak een heerlijke roadtrip langs al het moois dat Ierland je te bieden heeft!  Je maakt kennis met oude Keltische legenden, authentieke steden en spectaculaire kusten. Cork, Galway, Dublin, de Ring of Kerry en de wereldberoemde Cliffs of Moher zijn slechts een greep uit één van de vele bezienswaardigheden van dit bijzondere land. Ten slotte is het warme en vriendelijke karakter van de Ieren wel het belangrijkste pluspunt van dit authentieke land. Daarom is een bezoek aan een Ierse pub een absolute aanrader. Geniet van traditionele livemuziek met je nieuwe Ierse vrienden! Bijvoorbeeld onder het genot een heerlijke pint of Guinness. Cheers! Of sláinte zoals de Ieren zeggen.

Hoogtepunten rondreis Ierland

Hoofdstad Dublin is vaak het vertrek- en eindpunt van je rondreis Ierland. De stad is de moeite meer dan waard voor een kort verblijf tijdens je rondreis. Absolute must-sees zijn ander andere het Trinity CollegeSt. Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral en de Guinness brouwerij.  Verder is een bezoek aan Dublin natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele pubs.  In de bekende uitgaanswijk Temple Bar district staan veel pubs waar ook live optredens zijn.

Uitwaaien doen de Dubliners in Howth. Dit vissersplaatsje lig ten oosten van Dublin op een schiereiland. Leuk voor een korte stop of met de DART trein van Dublin zelf.  Iets ten zuiden tref je het Wicklow Mountains National Park. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.

In jet zuidoosten van Ierland kun je letterlijk niet om de Rock of Cashel heen. Deze burchtheuvel van kalksteen torent omhoog uit het omliggende landschap. De plek speelt een belangrijke rol in  de Ierse geschiedenis.

Cork is misschien je volgende stop tijdens je autorondreis door Ierland.  Deze stad heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt nadat het in 2005 culturele hoofdstad van Europa was. De oude stad ligt op een eiland. Het centrum kent veel pubs  en uitgaansgelegenheden.

In het zuidwesten van Ierland oefent de Ring of Kerry een enorme aantrekkingskracht uit op bezoekers vanuit de hele wereld. Deze roadtrip voert je langs prachtige bergen. leuke plaatsjes  en een woeste kustlijn.  Bijvoorbeeld Killarney en het gelijknamige National Park, het uitzicht bij Ladies View, Kenmare, Sneem en de Kerry Cliffs. Verder geniet je onderweg van het uitzicht op de  hoogste berg van Ierland: Carrauntoohil(1038 m).

De ruige westkust van Ierland

Aan de westkust maak je in Dingle kennis met de Gaelische cultuur. Tijdens een rit over het schiereiland ontdek je de vele prehistorische en middeleeuwse bezienswaardigheden.

De Cliffs of Moher zijn misschien wel het bekendste natuurverschijnsel van Ierland. Vrijwel iedere groepsrondreis of fly-drive Ierland voert je langs dit wonder der natuur.  Over een lengte van bijna 10 km rijzen de kliffen recht omhoog uit de Atlantische Oceaan. Bewonder het uitzicht en geniet van de vele vogelsoorten die op de kliffen leven.

In het westen van Ierland zijn onder andere de plaatsen Galway en Limerick de moeite waard. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken op de Araneilanden of het Connemara National Park. Bijzonder is ook het vlakbij gelegen Kylemore Abbey.

Groepsrondreis, autorondreis of fly-drive Ierland?

Een vliegbusreis of fly-drive is een logische keuze als je wat minder tijd hebt. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk met een reis door de tunnel en/of overtochten. In minder dan 2 uur vliegen ben je er. Je reisleider of huurauto staan voor je klaar en je rondreis Ierland kan beginnen. Toch is er ook een ruime keuze pakketreizen. Bijvoorbeeld autorondreizen waar de overtochten bij zijn inbegrepen. Eventueel combineer je dan je rondreis Ierland met Engeland. Het gevarieerde aanbod naar Ierland omvat naast luxe rondreizen in hotels ook mogelijkheden om tijdens je rondreis te verblijven in bed and breakfasts.

Het Kylemore Abbey klooster in Ierland

Ierland in het kort

Vlag: Vlag Ierland

Hoofdstad: Dublin

Inwoners: 4,78 miljoen

Oppervlakte: 69.825 km² (1,6 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Parlementaire republiek

Talen: Engels, Iers

Tijdsverschil zomer: -1 uur

Tijdsverschil winter: -1 uur

Reis vliegtuig: 1 u. 40 min.

Reis auto: 1100 km

Reisorganisaties rondreizen Ierland