Rondreis Botswana

Geniet tijdens een zelfstandige rondreis Botswana of groepsreis  door Afrika van het indrukwekkende wildlife en de prachtige natuur. Beroemde wildparken wissel je af met natuurwonderen zoals de Victoria Falls watervallen.

Highlights Botswana

Tijdens  een prachtige natuur rondreis, reis je bijvoorbeeld naar het Chobe National Park. Geniet hier van de natuur in haar volle glorie. Het gebied is groen en vruchtbaar door de aanwezigheid van de rivier. Per boot kun je op safari gaan. Dit gebied is beroemd vanwege haar grote olifantenpopulatie. Verder vind je er een zeer divers aanbod van wilde dieren. Chobe National Park is een ware parel van Afrika. Hierna reis je verder naar het zuiden richting Savuti. Per jeep ga je hier op safari. Leeuwen, olifanten en antilopen zul je hier zeker tegenkomen. Via de prachtige Okovango delta, waar je prachtige boottochten kunt maken, reis je naar het wildpark Naxi Pan. In dit wildpark verblijf je een aantal dagen in de natuur. Hierna staat een bezoek aan het Makgadikgadi Pan National Park op het programma. Hier vind je een van grootste zoutvlaktes ter wereld. Deze regio is ook beroemd vanwege haar vogelpopulatie. Helaas, komt er dan ook een einde aan de rondreis in Botswana. Uiteraard kun je ook de  beroemde Victoria Falls watervallen nog bezoeken. Dit wonder der natuur is de breedste waterval van heel Afrika. Mooier kun je deze natuur rondreis eigenlijk niet afsluiten.

Reizen naar Botswana

Een rondreis Botswana kan zowel op individuele basis als in groepsverband. Groepsrondreizen Botswana kunnen per reisorganisatie verschillen qua groepsgrootte en samenstelling. Populair zijn ook de kampeerrondreizen en lodge-safari’s.  Georganiseerde rondreizen Botswana worden vaak gecombineerd met landen als Zuid-Afrika, Namibië en Zimbabwe.

 

Koedoe in Botswana

Botswana in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Gaborone

Inwoners: 2,2 miljoen

Oppervlakte: 582.000 km² (13,7 x NL)

Valuta: Botswaanse pula

Religie: Christelijk

Bestuurlijk: Parlementaire republiek met een meerpartijenstelsel

Talen: Engels, Tswana

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: + 1 uur

Reis vliegtuig: 15 u.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Botswana