Rondreis Rhodos

Natuurlijk kun je op Rhodos heerlijk bijkomen aan het strand. Er is echter ook veel te ontdekken op dit Griekse eiland in de  Egeïsche zee. De geschiedenis van Rhodos gaat duizenden jaren terug. Je vind op Rhodos dan ook veel vele oude opgravingen. De unieke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een prachtige natuur. Dit is nog maar een greep uit de vele redenen waarom een rondreis Rhodos hoog op het velanglijustje van velen staat.

Bezienswaardigheden Rhodos

Vrijwel iedereen die het eiland bezocht heeft, zal je een bezoek aan Rhodos-stad aanraden. Deze middeleeuwse stad is een trekpleister voor vakantiegangers men alle drukte van dien. Toch wordt er  in Rhodos-stad vooral gewoond. Dit is ook de reden dat de stad zijn authentieke karakter heeft weten te behouden.

Rhodos-stad is een unieke mix tussen oud en nieuw. Het oude gedeelte van de stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De oude stad is omgeven door de vestingmuren van de Johannieter Ridders.  Ook het Grootmeesterspaleis  en de Ridderstraat zijn de moeite waard. In Rhodos-stad hebben onder de Byzantijnen, de Otttomanen en Italianen hun sporen achter gelaten.

Vervolg je rondreis Rhodos richting het zuiden naar De Thermen van Kallithea. In de oudheid was dit een kuuroord. Recent is het opgeknapt en voorzien van een prachtige koepel.

De Akropolis van Lindos is een mix uit verschillende tijden. De tempel is prachtig gelegen op een heuvel aan de kust. Ook het middeleeuwse dorp Lindos , met zijn witte huisjes, maken een bezoek de moeite waard.

In het binnenland is de Vlindervallei een echte trekpleister in de zomermaanden. In het beboste dal van Petaloudes verzamelen zich tussen juni en september zwermen nachtvlinders.

Rondreis Rhodos op maat

Tussen april en oktober profiteer je van de vele goedkope chartervluchten naar het eiland . Een rondreis of fly-drive Rhodos hoeft daarom niet duur te zijn. Het afstanden op eiland zijn met de auto goed op één dag te overbruggen. Een rondreis met meerdere hotels is daarom niet echt noodzakelijk als je uitsluitend op Rhodos blijft.  Het beste kies je dan ook voor een fly-drive met vlucht, autohuur en verblijf inbegrepen. Nederlandse reisorganisaties bieden een ruime keuze aan hotels en appartementen. Bijvoorbeeld een luxe hotel aan het strand of juist aan kleinschalig boetiekhotel  in het binnenland van Rhodos.

Een echte rondreis maak je, door Rhodos te combineren met andere eilanden van de Dodekanesos, zoals bijvoorbeeld Kos.  Door te eilandhoppen met de veerboot, ervaar je het echte eilandgevoel.

De Thermen van Kallithéa op Rhodos

Rhodos in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Rhodos-stad

Inwoners: 115.290

Oppervlakte: 1398 km² (3,3 % van NL)

Valuta: Euro

Religie: Grieks-orthodox

Bestuurlijk: Regio binnen regio Zuid-Egeïsche Eilanden (Griekenland)

Talen: Grieks

Tijdsverschil zomer: + 1 uur

Tijdsverschil winter: + 1 uur

Reis vliegtuig: 3 u. 50 min.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Rhodos