Rondreis Sicilië

Eén van de leukste bestemmingen voor een fly drive rondreis is het Italiaanse eiland Sicilië. Of zoals de Italianen zelf zeggen: Sicilia.  Het eiland wisselt ruige kustgebieden en glooiende bergen af met heerlijke stranden. Verder zijn er gezellige steden zoals als Palermo en Catania. Sicilië ontdek je tijdens een rondreis op individuele basis met vliegticket en huurauto.  Uiteraard kun je je ook aansluiten bij een groepsrondreis met Nederlandstalige reisleiding inbegrepen. De prachtige natuur en cultuur zijn de moeite van het ontdekken meer dan waard. Is Sicilië het leukste eiland van Italië? Het lijkt er verdacht veel op.

Natuur, cultuur en het het fijne leven onder de zon.

De vele volken die Sicilië in de loop van de geschiedenis hebben bezet, hebben hun sporen achtergelaten. Dit zie je onder andere terug in de taal, architectuur en keuken van dit eiland.

Hét landmark van Sicilië is ongetwijfeld de aan de Oostkant gelegen Etna.  Deze actieve vulkaan is in de winter bedekt met sneeuw. Echte sportievelingen kunnen de bijna 3400 meter hoge vulkaan beklimmen. Eventueel kun je je ook per busje naar het uitzicht op de kraters laten vervoeren.

De hoofdstad Palermo mag niet ontbreken tijdens je rondreis Sicilië.   Schitterend gelegen aan de haven geniet je hier van een mix van vele culturen.  Hoogtepunten zijn onder andere Kathedraal  van Palermo, de ietwat macabere Catacomben van de Capucijnen en de Cappella Palatina in het Palazzo Reale. Verder kun je rondslenteren op één  van de vele marktjes en pleintjes. En aan het eind van de dag geniet je op een terrasje van die heerlijke Siciliaanse keuken.

Op korte afstand van Palermo vind je de Kathedraal van Monreale. Deze kenmerkt zich door de Normandische bouwstijl en is een echte aanrader.

Verder zijn aan de oostkust Trapani, Taormina en Syracuse. Vlakbij Syracuse ligt Noto. Na een aardbeving in de 17e eeuw is deze plaats opnieuw opgebouwd in een  prachtige barokstijl. Daarom staat Noto ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Ten slotte wil je misschien nog even lekker aan het strand liggen. Het wemelt in Sicilië van de prachtige stranden. Een aantal mooie strandbestemmingen zijn onder andere de omgeving van Cefalu en het Vendicari Noto strand.

De ideale rondreis Sicilië zoeken en boeken

Rondreizen naar Sicilië vind je in alle soorten en maten. Kies je voor  8 daagse fly drive of juist een uitgebreide groepsrondreis van 14 of 21 dagen? Soms wordt Sicilië ook gecombineerd met het zuiden van Italië.  Liefhebbers van kleinschalige accommodaties kunnen prima terecht bij de diverse SGR reisorganisaties. Bijvoorbeeld voor een rondreis Sicilië met verblijf in agriturismo’s. Vlucht, autohuur en de accommodaties zijn dan vaak inbegrepen bij je fly drive Sicilië.

De Etna vulkaan op Sicilië.

Sicilië in het kort

Vlag: Vlag Italië

Hoofdstad: Palermo

Inwoners: 5,09 miljoen

Oppervlakte: 25.710 km² (0,6x NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Autonome regio binnen Italië

Talen: Italiaans, Siciliaans

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 3 u.

Reis auto: 2285 km

Reisorganisaties rondreizen Sicilië