Rondreis Zweden

Een rondreis Zweden met de auto of als groepsreis is terecht populair. Dit uitgestrekte en dunbevolkte land kent een prachtige natuur. Daarom leent Zweden dan ook prima voor een avontuurlijke roadtrip. Ontdek de vele prachtige meren en relaxte steden zoals  Stockholm, Göteborg en Malmö. Maak je een wat langere rondreis? Reis door door naar Zweeds Lapland in het hoge noorden.

Must-sees tijdens je rondreis Zweden

Vrijwel ieder overzicht van de hoogtepunten voor een rondreis Zweden is volstrekt willekeurig. Het land is te groot en divers voor een volledig overzicht. Hier toch een aantal van onze reistips.

Afhankelijk van jouw reisroute begint je rondreis vaak in Zuid-Zweden. Daarom is het zeker de moeite om hier een aantal plaatsen te bezoeken. Denk dan aan leuke steden zoals bijvoorbeeld Malmö en Helsingborg,  één van de vele natuurparken of  de prachtige stranden van Zuid-Zweden. Een bijzonder verschijnsel is ook Ales Stenar.  Niet ver van Ystad vindt je deze formatie van 59 stenen. Het is het grootste Vikingmonument van Zweden. Het doel en de betekenis van deze rotsformatie blijft tot de dag van vandaag een raadsel. Verder noordelijk aan de Oostkust van Zweden vindt je ook de bij Zweden zeer geliefde eilanden  Öland en Gotland.

Reis je met kinderen? Dan is een bezoek aan attractiepark Astrid Lindgrens Wereld een absolute aanrader. Ontmoet Pipi Langkous en alle andere beroemdheden uit de boeken van Astrid Lindgren.  Waarschijnlijk moet je aan het eind van je bezoek bekennen dat je stiekem net zo genoten hebt als de kinderen.

Wat noordelijker is een meerdaags bezoek aan het waterrijke Stockholm ook een mooie toevoeging aan je rondreis. Naast de prachtige stad is ook een bezoek per veerboot aan de Archipelago van Stockholm een aanrader. Met bijna 30.000 eilandjes is deze Scherenkust de favoriete verblijfplaats in de zomer voor de inwoners van Stockholm. Vanuit het centrum van Stockholm zijn er diverse verbindingen.

Geniet ook van de vele meren in midden Zweden. Het Vänermeer en het Vättermeer zijn de bekendste.

De echte avonturiers vervolmaken hun roadtrip natuurlijk met een bezoek aan Zweeds Lapland. Echte outdoor liefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Ontmoet rendieren, nationale parken, ruige gletsjers of breng er een bezoek aan het Arctic Circle Café.  Door het middernachtlicht zijn de dagen in Noord-Zweden extra lang.

Rondreizen naar Zweden

Wil je nog meer zien en ontdekken? Combineer dan je rondreis met buurland Noorwegen.  De meeste rondreizen naar Zweden zijn op basis van eigen vervoer. Toch zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een groepsrondreis of fly-drive Zweden. Individuele rondreizen zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een verblijf  een verblijf in hotels of kampeerhutten. Ook zijn er desgewenst rondreizen waarbij een eventuele overtocht vanuit Duitsland of Denemarken is inbegrepen. Maak je keuze voor een fantastische rondreis Zweden bij één van de SGR/ANVR reisorganisaties.

Boothuizen in de Bohuslän regio aan de westkust van Zweden.

Zweden in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Stockholm

Inwoners: 9,9 miljoen

Oppervlakte: 450.295 km² (10,6 x NL)

Valuta: Zweedse kroon

Religie: Luthers

Bestuurlijk: Constitutionele monarchie

Talen: Zweeds

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 2 u.

Reis auto: 800 km

Reisorganisaties rondreizen Zweden