Rondreis Israël

Maak een groepsreis of maatwerk rondreis door het prachtige Israël. Ontdek de enorme verscheidenheid, de indrukwekkende geschiedenis, ga stappen in Tel Aviv, duiken in Eilat en maak de tocht naar Jeruzalem. Eeuwenoude culturen komen tot leven tijdens een rondreis Israël.

Highlights Israël

Veel rondreizen starten en eindigen in Tel Aviv. Hier kun je genieten van prachtige stranden, een bruisend uitgaansleven, een rijke geschiedenis en cultuur. Ook een bezoek aan Werelderfgoed “De Witte Stad“is de moeite waard.

De opgravingen in  de prachtige kustplaats Caesarea zijn een aanrader. In dit archeologische park zie je o.a. het paleis van Herodus, oude Griekse en Byzantijnse stadsmuren, het aquaduct en het oude Romeinse theater.

In Werelderfgoedstad Akko. Ontdek de rijke geschiedenis en de vele beschavingen die hierbij een rol hebben gespeeld. De gebied rond oude haven en de Arabische markten zijn heerlijk om even doorheen te slenteren.

Het meer van Tiberias (Meer van Galilea) en Kafarnaüm lenen zich ook voor een tussenstop als je geïnteresseerd bent in Bijbelse geschiedenis. Een groot aantal verhalen uit de Bijbel spelen zich hier af.

Op de grens van Israël en Jordanië ligt de Dode Zee. Je bevindt je hier middenin in de woestijn op maar liefst 400 meter onder zeeniveau. Door verdamping is het water er zo zout dat je er met het grootste gemak op blijft drijven. In de omgeving vindt je nog een aantal historisch belangrijke plaatsen zoals Masada en Qumran.

Een rondreis Israël is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek te brengen aan Jeruzalem. In de oude historische stad komen alle grote wereldgodsdiensten bij elkaar. De Tempelberg is de plek waar dit het duidelijkst te zien is. Het Yad Vashem museum is het grootste Holocaust herinneringsmuseum ter wereld.

Reizen naar Israël

Vanuit Nederland is er een redelijk ruim aanbod groepsreizen maar ook fly-drives. Het accent bij deze reizen ligt uiteraard op de rijke geschiedenis van dit land.   Bij de meeste pakketreizen vlieg je van en naar Tel Aviv.  Als je wat meer tijd hebt dan combineer je rondreis Israël met buurland Jordanië.

Israël in het kort

Vlag: Vlag Israël

Hoofdstad: Jeruzalem

Inwoners: 8,3 miljoen

Oppervlakte: 22.072 km² (0,52 x NL)

Valuta: Israëlische sjekel

Religie: Joods

Bestuurlijk: 

Talen: Hebreeuws

Tijdsverschil zomer: + 1 uur

Tijdsverschil winter: + 1 uur

Reis vliegtuig: 4 u. 30 min.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Israël