Rondreis Mallorca

Het  zonnige Mallorca kennen we natuurlijk vooral als een prachtige strandbestemming. Maar dit Spaanse eiland heeft veel meer te bieden dan alleen massatoerisme! Weg van de drukte aan de stranden ontdek je het echte Mallorca. Maak een roadtrip door de prachtige bergen, leuke stadjes en de fraaie kustlijn met zijn vele baaitjes. Een korte rondreis of fly-drive Mallorca is dan ook een absolute aanrader. De drukke badplaatsen zijn onder andere Cala D’or, El Arenal, Playa de Palma  en Magaluf. Voordeel van de grote stroom met zonaanbidders uit Europa, is dat er relatief veel goedkope vluchten vanuit Nederlandse (en nabijgelegen) luchthavens zijn. Daarom is een fly-drive Mallorca van bijvoorbeeld 8 dagen een leuke en betaalbare vakantie voor in het voor- of naseizoen. 

Mallorca ontdekken

Mallorca is net iets groter dan de provincie Zuid-Holland. Daarom is dit bergachtige en afwisselende eiland prima te ontdekken met de auto. Vanuit één centraal gelegen accommodatie maak je afwisselende dagtochten naar de leukste bezienswaardigheden. Naast een fly-drive met verblijf en autohuur kun je natuurlijk ook kiezen voor een rondreis Mallorca met verblijf op meerdere locaties. De allerbeste manier om het eiland te ontdekken is misschien wel met een fiets- of wandelrondreis.

De must-sees in hoofdstad Palma de Mallorca zijn ongetwijfeld de Kathedraal van la Palma en het Castell de Bellver. De imposante La Seu kathedraal stamt uit 13e eeuw en is later nog door Gaudi verbouwd.  Het kasteel van Bellver biedt een fraai uitzicht op de baai van Palma en de omliggende bergen. Verder herbergt het kasteel  een museum over de geschiedenis van de hoofdstad.

De Sierra de Tramontana is een bergketen die langs de hele noordkust van Mallorca loopt. Hert gebied is relatief groen door de grotere hoeveelheid neerslag. Dit UNESCO werelderfgoed herbergt een aantal trekpleisters zoals Valldemossa, de Sollervallei en het Monastir de Nostra Senyora de Lluc.

In het prachtige bergdorpje Valldemossa verbleef de componist Chopin, samen met zijn geliefde, de schrijfster George Sand in een verlaten klosster. Dit kartuizer klooster is nu dé bezienswaardigheid van Valldemossa.

De Sóllervallei is bekend vanwege het gelijknamige plaatsje. Maak een rit met het beroemde houten treintje. Vanuit Sóller maak je een prachtige treinrit naar de haven. Onderweg geniet je van de vele citrusboomgaarden in deze vruchtbare vallei.

Aan de westkust zijn  grotten de Cuevas del Drach (grotten van Drach) een absolute aanrader tijdens je fly-drive over Mallorca. Deze kalksteengrotten zijn een waar fenomeen. In het grottenstelsel bevindt zich het grootste ondergrondse meer van Europa. Bijzonder zijn ook de live concerten met lichtshow die er worden gegeven.

Het echte Mallorca ontdek je op de centrale hoogvlakte. Hier vind veel landbouw plaats en zijn nog er nog veel ambachtslieden actief. Bekijk er bijvoorbeeld de prachtige producten die de plaatselijke leerbewerkers maken.

Rondreis Mallorca kiezen

Heb je wat meer de tijd dan is een overtocht vanuit Barcelona het overwegen waard. Bijvoorbeeld als je de reis naar Mallorca wilt combineren met het vasteland van Spanje.  Het aanbod voor een rondreis Mallorca als kant en klare pakketreis is relatief beperkt. Toch zijn er voldoende (gespecialiseerde) reisorganisaties.  Bijvoorbeeld voor een fly-drive Mallorca met verblijf in een authentieke finca of juist een luxe boetiekhotel met vlucht, autohuur en verblijf inbegrepen. Ook de actieve vakantieganger komt qua aanbod aan zijn trekken. Met name voor een wandelrondreis of een fietsvakantie is een redelijk ruime keuze bij Nederlandse reisorganisaties.

De kathedraal van Palma de Mallorca

Mallorca in het kort

Vlag: Vlag Spanje

Hoofdstad: Palma de Mallorca

Inwoners: 858.312

Oppervlakte: 3640 km² ( 8,5 % van NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Onderdeel van Balearen eilandengroep (autonome regio binnen Spanje)

Talen: Spaans, Catalaans

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 2 u. 30 min.

Reis auto: 1800 km

Reisorganisaties rondreizen Mallorca