Rondreis Fuerteventura

Vanwege het aangename klimaat is Fuerteventura het hele jaar door een uitstekende bestemming voor een actieve fly-drive vakantie. Weg van de wat drukke stranden is er dan ook genoeg te ontdekken. De afwisselende natuur en de unieke duinlandschappen zorgen ervoor dat de liefhebbers van rust en ruimte er hun hart op kunnen halen.  De passaatwind op het eiland zorgt ervoor dat Fuerteventura al jaren een hotspot is voor watersporters vanuit de hele wereld. Een rondreis Fuerteventura is dan ook een echte aanrader vals je op zoekt bent naar veel afwisseling tijdens je vakantie.

Hoogtepunten Fuerteventura

Net als de andere Canarische eilanden, is Fuerteventura een vulkanische eiland. In het noorden van Fuerteventura loopt een leuk wandelpad naar de krater van van Calderón Honda. Op 278 meter hoogte heb je een fraai uitzicht op de ronde krater.

Ook in het noorden ligt Corralejo. Dit wat drukkere vissersplaatsje is een hotspot voor windsurfers. Natuurlijk kun je er heerlijk vis eten of een terrasje pakken. De Dunas de Corralejo zijn onderdeel van het Parque Natural de Corralejo. Vlak achter het strand kun je heerlijk wandelen door dit woestijnachtige gebied.

Het onbewoonde eiland Islote de Lobos ligt pal voorde kust bij Corralejo. Met de veerboot is het een kwartier varen. Het beschermde gebied is geheel autovrij. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van het woeste landschap.

Een rondreis Fuerteventura is niet compleet zonder een bezoek aan de bekende windmolens. Ze zijn nog te vinden op diverse plekken in het midden en noorden van het eiland. Je vindt ze onder andere bij Lajares, Antigua en Tiscaminata.

Een tocht door het desolate westen van het eiland, is haast een mystieke ervaring. Het schiereiland Jandia heeft prachtige, vrijwel verlaten zandstranden. Via  onverharde wegen in de uiterste westpunt kom je langs vuurtorens en piepkleine vissersdorpjes. In Cofete is een groot strand met een ruige en wilde zee waar je heerlijk kunt wandelen.  Boven Cofete ligt Villa Winter. Deze villa is gebouwd in 1937 door  Duitse ingenieur Gustav Winter. Tot op de dag van vandaag doen er de wildste verhalen de ronde over het duistere oorlogsverleden van de villa. Zonder jeep moet je vanuit het dorp wel even omhoog wandelen als je naar de villa wilt.

Rondreis Fuerteventura: fly drive of eilandhoppen?

Hoewel er genoeg te ontdekken blijft op Fuerteventura, heb je in een dag of 5 aardig wat van het eiland kunnen ontdekken. Een 8-daagse fly-drive Fuerteventura is dan ook een prima keuze waarbij je ook nog 1 of  2 dagen heerlijk kunt relaxen aan het strand. Als je nog meer wilt ontdekken, of langer aan het strand wilt genieten, kies dan voor bijvoorbeeld voor een vakantie van 10 tot 15 dagen.  Alle plekken op het eiland zijn goed op één dag te bereiken. Een echte rondreis Fuerteventura waarbij je verblijft in meerdere hotels, is dan ook niet noodzakelijk. Wil je meer zien dan alleen Fuerteventura?  Ga dan eilandhoppen op de Canarische Eilanden. Je combineert Fuerteventura met eilanden zoals bijvoorbeeld Tenerife  en Lanzarote.  Bekijk snel het aanbod bij de diverse SGR- reisorganisaties op deze pagina!

 

Beeld van Gustav Winter met hond bij het Cofete strand op Tenerife

Fuerteventura in het kort

Vlag: Vlag Spanje

Hoofdstad: Puerto del Rosario

Inwoners: 107.000

Oppervlakte: 1.658 km² (0,04 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Onderdeel van Canarische Eilanden (autonome regio binnen Spanje)

Talen: Spaans

Tijdsverschil zomer: -1 uur

Tijdsverschil winter: -1 uur

Reis vliegtuig: 4 u. 30 min.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Fuerteventura