Rondreis Tenerife

Natuurlijk komen de meeste vakantiegangers naar Tenerife voor een strandvakantie. Toch valt er op Tenerife ook heel veel te ontdekken. Een fly-drive Tenerife is dan ook een echte aanrader. Je ontdekt het  afwisselende landschap en de de rijke cultuur van het eiland in je eigen tempo. Door het heerlijke klimaat is een fly-drive of rondreis Tenerife eigenlijk hele jaar door mogelijk. De laatste jaren maken steeds meer rondreizen gemaakt waarbij meerdere Canarische eilanden worden bezocht. Met de veerboot reis je van eiland naar eiland. Onbekommerd weg van het massatoerisme ontdek je zo de echte pareltjes van de Canarische Eilanden.

Zien en doen op Tenerife

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Tenerife is de Pico del Teide. Met 3719 meter is dit tevens de hoogste berg van Spanje. Het surrealistische vulkaanlandschap behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Er loopt een weg door het  gebied.  Vanaf deze weg vertrekken er verschillende wandelroutes. Ook kun je met  de kabelbaan naar 3500 meter hoogte. Voor het beklimmen van de top is een vergunning nodig. Deze kun je aanvragen bij het bezoekerscentrum van het park.

Tijdens  een fly-drive Tenerife is ook een “rondje eiland” een echte aanrader. Neem hier wel de tijd voor. De circa 200 kilometer gaat gedeeltelijk ook over bergachtige weggetjes. Tijdens z’on rondrit ervaar je duidelijk het verschil in klimaat en begroeiing tussen het noorden en het zuiden van Tenerife. De bergen zorgen ervoor dat de wolken meestal aan de noordkant van het eiland blijven. Hier valt dan ook meer regen. De grote toeristencentra tref je daarom vooral in het zuiden. Tijdens je rit met huurauto kom je in het noorden lang spectaculaire kliffen en authentieke stadjes zoals Puerto de la Cruz en Garachico. Ook een wandeling door de spectaculaire Mascakloof is een aanrader.

Een rondreis Tenerife is niet compleet zonder dat je walvissen en dolfijnen bent wezen spotten. Het hele jaar door maak je kans om dolfijnen en walvissen te zien. Met name de zee tussen Tenerife en La Gomera is een ware hotspot. Vanuit diverse plaatsen aan de zuidwestkust kun je boottochten maken. Onder andere  Los Gigantes en Puerto Colón zijn een goed vertrekpunt voor een walvisexcursie.

Rondreis of fly-drive Tenerife?

De keuze voor een fly-drive Tenerife met verblijf  één hotel of juist meerdere, is natuurlijk heel persoonlijk. Een rondje eiland is binnen een dag te doen, maar dwingt je wel om gericht te kiezen waar je onderweg wilt stoppen. Afhankelijk van jouw accommodatie en voorkeuren, kun je met een goede planning, de belangrijkste bezienswaardigheden meer dan voldoende verkennen.

Tegenwoordig ontdekken ook steeds meer vakantiegangers het eilandhoppen. Een rondreis Tenerife wordt vaak in combinatie met andere Canarische eilanden zoals bijvoorbeeld La Gomera, Lanzarote en  La Palma geboekt. Bekijk snel het aanbod van de SGR en ANVR reisorganisaties op deze pagina!

 

De Pico del Teide vulkaan op Tenerife

Tenerife in het kort

Vlag: Vlag Spanje

Hoofdstad: Santa Cruz de Tenerife

Inwoners: 894.636

Oppervlakte: 2.034 km² (7,1 % van NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Onderdeel van Canarische Eilanden (autonome regio binnen Spanje)

Talen: Spaans

Tijdsverschil zomer: -1 uur

Tijdsverschil winter: -1 uur

Reis vliegtuig: 4 u. 30 min.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Tenerife