Rondreis Indonesië

Het land Indonesië heeft meer te bieden dan een zonvakantie naar Bali. Maak een rondreis over het vulkaaneiland Java en ontdek Sumatra. Ontdek de natuur van Borneo of ga komodovaranen spotten op Flores.

Rondreis tips Indonesië

Een mooi vertrekpunt voor een rondreis Indonesië is bijvoorbeeld de hoofdstad Jakarta. Vanuit deze miljoenenstad reis je naar het zuidelijker gelegen Bogor. Hier vind je de beroemde botanische tuinen. Een waar kunststukje der natuur.

De stad Bandoeng is prachtig. Met zijn brede wegen en vele prachtige monumentale gebouwen is het een van de highlights van je rondreis. Rond de stad Garut vind je vele fraaie natuurgebieden. Oude kraters en meren wisselen elkaar hier af en de vulkaan Guntur ligt dichtbij de stad. Bij Pangandaran kun je even bijkomen van de rondreis die je tot nu toe hebt gemaakt. Je kunt dit doen op een van de vele indrukwekkende stranden. In Pangandaran kun je ook genieten van de heerlijke Indonesische keuken. Geniet hier van de vele visgerechten die je kunt bestellen in een van de restaurantjes van de stad. De reis gaat verder maar Midden-Indonesië en je komt aan in de stad Yogyakarta. Vanuit deze stad moet je natuurlijk een bezoek hebben gebracht aan het beroemde Boeddhistische tempelcomplex, de Borobudur. Een onvergetelijke ervaring.

Een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel is de Bromo vulkaan. Deze actieve vulkaan ligt in het Nationale Park Bromo Tengger Semeru op Oost-Java. Het landschap lijkt hier wel van een andere planeet en je moet hier eigenlijk komen kijken naar de zonsopgang. Het hele gebied ademt dan een zeer mystieke sfeer. Bij Kalibaru kun je de koffie- en nootmuskaat plantages bezoeken. Deze producten waren in de koloniale tijd zeer kostbaar en werden dan ook verscheept naar Nederland. Je verlaat nu het eiland Java om bijvoorbeeld door te reizen naar het kleine stadje Ubud op het eiland Bali. In dit stadje vind je naast vele kunstenaars ook veel kleine restaurants waar je heerlijk kunt eten. Geniet ook van de traditionele Balinese dans. Op Bali is het heerlijk bijkomen op het strand van een onvergetelijke reis door het indrukwekkend mooie Indonesië.

Pakketreizen en maatwerk Indonesië

Nederlandse reisorganisaties bieden een keur aan rondreizen naar Indonesië. Je vindt hier rondreizen die zich richten op één van de grotere eilanden van het land of juist reizen waarbij eilanden zoals bijvoorbeeld Bali, Java en Sumatra worden gecombineerd. Zowel qua reisduur als luxe is er veel keuze. Naasr groepsrondreizen is er een net zo ruime keuzen aan individuele rondreizen met privéchauffeur. Interessant zijn natuurlijk ook de verlengingsmogelijkheden aan het strand. Mocht je de reis van je dromen dan nog niet kunnen vinden dan is ook steeds vaker  mogelijk om je rondreis Indonesië met behulp van een offerte op maat of bouwstenen geheel naar eigen wens samen te stellen.

Detail van de Borobudur tempel op Java in Indonesië

Indonesië in het kort

Vlag: Vlag Indonesië

Hoofdstad: Jakarta

Inwoners: 260,6 miljoen

Oppervlakte: 1.910.931 km² ( 45 x NL)

Valuta: Indonesische roepia

Religie: Islamitisch

Bestuurlijk: Republiek

Talen: Indonesisch

Tijdsverschil zomer: + 5 uur (Jakarta)

Tijdsverschil winter: + 6 uur (Jakarta)

Reis vliegtuig: 15 u. 30 min. (1 tussenstop)

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Indonesië