Rondreis Argentinië

Een rondreis Argentinië biedt reizigers meer dan natuur in Patagonië en Vuurland. Natuurlijk verblijf je meerdere dagen in wereldstad  Buenos Aires om o.a. kennis te maken met de tangocultuur. In dit immense en veelzijdige land ontdek je natuurlijk de prachtige cultuur van de gaucho’s op de uitgestrekte Pampa’s. Uitgestrekte grasvlaktes met kuddes koeien.

Ook de wijnroute rond Mendoza is een echte aanrader tijdens je fly drive of groepsreis door Argentinië.  Ontdek verder bijvoorbeeld de  studentenstad Salta, maak kennis met het bijzonder erfgoed van de Inca’s of maak via Ushuaia een cruise naar Antarctica.

Highlights Argentinië

In miljoenenstad Buenos Aires kom je altijd tijd te kort. Enkele must-sees hier zijn o.a. de dokken van Puerto Madero, de beroemde Avenido de Mayo, Prachtige wijken zoals La Boca, Recoletta en het groene Palermo. Dit zijn ook de wijken waar je een tangoshow kunt bezoeken.

In het noorden van Argentinië op de grens met Brazilië  en Paraguay liggen de spectaculaire Iguazú watervallen.  De 275 watervallen storten hier met donderend geraas naar beneden. Verder kun je in dit nationale park prima op ontdekkingstocht om de prachtige natuur en het wildlife te spotten.

Meer naar het noord-oosten van Argentinië (richting de grens met Chili) liggen o.a. steden zoals Salta, het wijndorpje Cafayate en de hoogvlakte vallei Quebrada de Humahuaca. Salta is een prachtige koloniale stad en o.a. bekend van de empanadas.

 

Reizen door Argentinië

Reis je door naar Patagonië dan kun je bijvoorbeeld ook je rondreis door Argentinië combineren met een cruise naar Antarctica vanuit Ushuaia. Ook kun je Argentinië combineren met bestemmingen zoals Paaseiland, Chili, Brazilië, Bolivia en Peru.

Een rondreis Argentinië begint en eindigt meestal in Buenos Aires. Gezien de  omvang van het land maak je tijdens je rondreis meestal gebruik van meerdere binnenlandse vluchten om de grote afstanden te overbruggen. Bij Nederlandse reisorganisaties zijn dergelijke binnenlandse vluchten vaak bij de rondreis inbegrepen of voordelig bij te boeken.

 

Het regeringspaleis van Argentinië: de Casa Rosada in Buenos Aires

Argentinië in het kort

Vlag: Vlag Argentinië

Hoofdstad: Buenos Aires

Inwoners: 44,3 miljoen

Oppervlakte: 2.780.400 km² (65 x NL)

Valuta: Argentijnse peso

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Presidentiële republiek met meerpartijenstelsel

Talen: Spaans

Tijdsverschil zomer: - 5 uur

Tijdsverschil winter: - 4 uur

Reis vliegtuig: 13 u. 55 min.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Argentinië