Rondreis Belize

Ontdek prachtige Maya tempels, ongerepte regenwouden, fraaie stranden en koraalriffen tijdens een rondreis door Belize! Combineer desgewenst je rondreis Belize met de buurlanden Mexico en Guatemala.

Belize behoort tot het Gemenebest en heette voor de onafhankelijkheid (1981) Brits-Honduras. Belize is niet al te groot en beslaat ongeveer de helft van Nederland. Het land ligt aan de Caraïbische Zee en heeft het op één na langste barrièrerif ter wereld. Belize is dan ook niet voor niets zeer populair bij duikers en snorkellaars. Het rif staat op de lijst van Unesco Werelderfgoederen.  Het rif huisvest vele vissen en andere diersoorten.

Bij het rif vindt je veel kleine eilandjes. Het bekendst is wel Caye Caulker. Dit relaxte eiland is vanuit Belize City met een korte boottrip bereikbaar.

Misschien de bekendste duikplek ter wereld is het Great Blue Hole. Deze onderwatergrot ligt midden in het het Lighthouse Rif.

Landinwaarts vind je het Xunantunich complex. Deze beroemde Mayaruïnes zijn een echte aanrader tijdens je rondreis of fly drive door Belize.

Het Cockscomb Basin Jaguar Reservaat in het gelijknamige regenwoud is zeer de moeite waard. Ontdek hier de schitterende wildlife zoals natuurlijk de zeldzame jaguar.  Het Cockscomb Basin Jaguar Reservaat wordt veelal gecombineerd met Placencia. Hier vind je de mooiste stranden van Belize.

Geniet van een heerlijke groepsrondreis of flydrive door Belize. Bekijk het ruime aanbod met vele vertrekmogelijkheden.

Strand met zeilboot op het eiland Caye Caulker in Belize.

Belize in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Belmopan

Inwoners: 360.000

Oppervlakte: 22.966 km² ( 0,54 x NL)

Valuta: Belizaanse dollar

Religie: Christelijk

Bestuurlijk: Parlementaire monarchie

Talen: Engels

Tijdsverschil zomer: - 8 uuur

Tijdsverschil winter: - 7 uur

Reis vliegtuig: 18 u.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Belize