Rondreis Vietnam

Een rondreis Vietnam is zonder  meer een unieke reiservaring. Niet in de laatste plaats door de prachtige natuur, de oude koloniale architectuur en de vele prachtige tempels. Hoogtepunten van je privé- of groepsrondreis door Vietnam zijn onder andere het in het zuiden gelegen Ho Chi Minh stad (Saigon), Hanoi, Halong Bay en de Mekong delta. Met andere woorden, Vietnam is een absolute topbestemming voor een fantastische rondreis.

Highlights Vietnam

Het authentieke Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Hanoi is een echte Aziatische miljoenenstad. Desondanks is de sfeer er ontspannen. Niet in de laatste plaats doordat het leven zich veelal op straat afspeelt. Je kunt er bij een klein restaurantje genieten van een heerlijke kippensoep met noedels (Pho).  Aanraders zijn verder onder andere  het Hoan Kiem meer vlakbij het centrum, het mausoleum van Ho Chi Minh, de Tempel der Literatuur, de Ngoc Son tempel en de vele prachtige koloniale gebouwen.

Iedereen kent Ha Long Bay wel van de foto’s. De vele eilandjes, de unieke rotsformaties en de drijvende dorpjes in het prachtige blauwgroene water zijn een lust voor het oog. Deze fotogenieke locatie staat dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst.

In het zuiden van Vietnam ligt het voormalige Saigon. Deze enorme stad staat nu bekend als Ho Chi Minh stad. Must-sees tijdens je bezoek zijn zeker de kathedraal van Notre Dame en het aan hetzelfde plein gelegen hoofdpostkantoor.  Beide zijn voorbeelden van de prachtige Franse koloniale architectuur. Ho Chi Minh stad wordt dan ook niet voor niets  het ‘Parijs van de Oriënt’ genoemd. Verder zijn het Herenigingspaleis en het operagebouw zeker de moeite waard. Ook de Chinese wijk is een echte aanrader.

Je rondreis Vietnam is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Mekong Delta. Maak er een boottocht en ontdek de vele drijvende dorpjes en marktjes. De Mekong Delta staat ook bekend als de rijstschuur van Vietnam.

Ten slotte wil je misschien een paar dagen luieren op het strand. In Centraal Vietnam  zijn plaatsen zoals Hué of Nha Trang een klein voorbeeld van de vele mogelijkheden tot een heerlijk tropisch strandverblijf tijdens je privérondreis.

Rondreis Vietnam op maat

Touroperators worden steeds creatiever en inventiever bij het samenstellen van prachtige rondreizen. Mede daarom is het aanbod zeer gevarieerd. Of het nu gaat om een groepsrondreis of een privérondreis met eigen chauffeur je vindt ze in alle soorten en maten. Reispakketten bevatten o.a. vaak binnenlands vervoer en vluchten, diverse stadstours en boottochten. Naast rondreizen puur gericht op Vietnam zijn er ook combinaties mogelijk met landen zoals Laos en Cambodja.  De zoektocht naar je ideale rondreis Vietnam begint bij één van de ANVR/SGR reisorganisaties op deze pagina.

 

 

 

Scheepjes in de De Ha Long bij de Sung Sot Grot in Vietnam

Vietnam in het kort

Vlag: Vlag Vietnam

Hoofdstad: Hanoi

Inwoners: 96,1 mljn

Oppervlakte: 330.972 km² (8 x NL)

Valuta: Vietnamese dong

Religie: Boeddhisme en rooms-katholicisme

Bestuurlijk: Volksrepubliek

Talen: Vietnamees

Tijdsverschil zomer: + 5 uur

Tijdsverschil winter: + 6 uur

Reis vliegtuig: 13 uur

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Vietnam