Rondreis Italië

Als ze ergens de kunst van het genieten verstaan, dan is het wel in in Italië. De Italianen houden van de goede dingen des levens. Waar ter wereld vind je zoveel prachtig design,  historische steden en wonderschone kunst? In “La Bella Italia” houden ze van hun espresso op een terrasje en een heerlijke uitgebreid diner met vrienden of familie. Daarom is een  rondreis Italië de manier om dit prachtige en gevarieerde land te ontdekken.

Bezienswaardigheden Italië

Het enorme land heeft veel te bieden: ruige bergen, prachtige stranden en eeuwenoude steden.

De Italiaanse Alpen strekken zich uit van de Franse grens tot aan Slovenië. Een bekend gebied is de Valle d’Aosta tegen de Franse en Italiaanse grens aan.  De prachtige Dolomieten met de bekende rotsformaties zijn ook wereldberoemd. Het echte roadtrip gevoel krijg je natuurlijk als je met je auto de Stelvio pas beklimt.  Via 48 haarspeldbochten klim je naar bij 3000  meter hoogte.

De bekende meren in Noord-Italië lenen zich prima voor een kort verblijf tijdens je rondreis of fly-drive. Het Lagio Magiore, het Gardameer en het Comomeer zijn de bekendste. In het rijkere en meer geïndustrialiseerde noorden van Italië liggen ook interessante steden zoals Milaan, Verona en niet in de laatste plaats natuurlijk Venetië.

De Bloemenrivièra is de prachtige kustlijn vanaf de Franse grens. Hier vind ook je Cinque Terre. De vijf dorpjes liggen prachtig op de steile kliffen.  Ze zijn onderling bereikbaar per voetpad en spoor. Een bezoek aan dit UNESCO werelderfgoed past ook zeker in een rondreis door Noord-Italië.

De glooiende heuvels van Toscane oefenen ook een enorme aantrekkingskracht op de liefhebbers van cultuur en lekker eten. Kies voor een mooie wijnroute langs de Chianti streek en Montepulciano. Bezoek eeuwenoude steden zoals Florence en Siena of kies juist voor een dagje aan het strand.

Hoofdstad Rome hoort natuurlijk ook in je reisprogramma. Reis je individueel dan is het misschien allemaal wat hectisch qua verkeer. Heb je echter gekozen voor het comfort van een groepsrondreis Italië dan word je samen met de reisleiding keurig afgezet bij je hotel. Ook wel makkelijk in zo’n hectische stad als Rome.

Meer zuidelijk zijn Napels, Pompeii en de Amalfikust echte aanraders tijdens een fly-drive Italië met start en finish  in Rome.

Nog zuidelijker in de laars vind je de regio’s Puglia en Calabrië.   Lees ook alles over de eilanden Sicilië en Sardinië.

Rondreis Italië samenstellen

Bij een rondreis door Italië denk je meteen aan een autorondreis door Toscane, Umbrië, het merengebied in Noord Italië of de Italiaanse eilanden. Door de grote rijkdom aan kunst leent Italië zich ook prima voor een culturele groepsrondreis. Een fly drive of vliegbusreis naar het vaste land van Italië begint vaak in Rome.  Het ruime aanbod rondreizen zorgt ervoor dat er altijd wel een rondreis Italië is die voldoet aan jouw voorkeuren. Absolute aanrader zijn ook de rondreizen met verblijf in kleinschalige agriturismo’s.

Het meer van Trasimeno bij avond. Umbrië in Italië.

Italië in het kort

Vlag: Vlag Italië

Hoofdstad: Rome

Inwoners: 62,1 miljoen

Oppervlakte: 301.339 km² (7,1 x NL)

Valuta: Euro

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Republiek

Talen: Italiaans

Tijdsverschil zomer: 0

Tijdsverschil winter: 0

Reis vliegtuig: 2 u. 10 min.

Reis auto: 1000 km