Rondreis Kaapverdië

Een rondreis Kaapverdië betekent eiland hoppen, wandeltochten naar vulkanen maken en genieten van een vriendelijke cultuur.  Voor  de westkust van Afrika, in de Atlantische oceaan liggen de eilanden van Kaapverdië. Deze vroegere Portugese kolonie kent vele fraaie bezienswaardigheden en plekjes die je zeker gezien moet hebben.

Ontdek de Kaapverdische eilanden

Tijdens een  rondreis bezoek je bijvoorbeeld  de zuidelijke en de noordelijke eilanden van Kaapverdië. De reis begint op het eiland Santiago. Je bezoekt natuurlijk de hoofdstad Praia. Deze oude stad was een belangrijke havenplaats in de geschiedenis en kent nog vele Portugese invloeden. Op het eiland Santiago verblijf je het dorpje Rui Vaz, centraal op het eiland gelegen. Vanuit Rui Vaz, kun je  heerlijke wandelingen maken over het fraaie eiland. Via de havenplaats Mindelo in het noorden van het eiland, brengt de boot je naar het noordelijke eiland Santo Antao.

Op het eiland kun je diverse wandeltochten ondernemen. Het landschap is zeer divers en je vind je vele koffie plantages. Onvergetelijk is de wandeling langs de grillige rotskust. Geniet van de uitzichten vanaf de bergen of geniet van de sfeer in de kleine vissersdorpjes op het eiland. Hierna reis je weer naar de zuidelijke eilanden en komt aan op het eilandje Fogo. Hier vind je de vulkaan Pico do Fogo. Deze, nog steeds, actieve vulkaan is een waar wonder der natuur. De vulkaan zorgt er ook voor dat de grond op het eiland Fogo erg vruchtbaar is en je vind hier dan ook veel wijngaarden. Na dit natuurschoon op Fogo, reis je weer naar Santiago waar je  nog even lekker bij kan komen in hoofdstad Praia.

Reizen naar Kaapverdië

Doordat Kaapverdië populair is als strandbestemming zijn er steeds meer chartervluchten vanuit Nederland beschikbaar. Op deze manier kun je relatief voordelig deze prachtige bestemming ontdekken. Bij de georganiseerde rondreizen ter plekke hop je van eiland naar eiland waarbij vluchten en ferrytransfers zijn inbegrepen. Optioneel is het vaak ook nog mogelijk om je rondreis af te sluiten met een ontspannen strandverblijf.

Kaapverdië in het kort

Vlag: 

Hoofdstad: Praia

Inwoners: 561.000

Oppervlakte: 4.033 km² (0,09 x NL)

Valuta: Kaapverdische escudo

Religie: Rooms-katholiek

Bestuurlijk: Republiek

Talen: Portugees

Tijdsverschil zomer: - 3 uur

Tijdsverschil winter: - 2 uur

Reis vliegtuig: 6 u.

Reis auto:  km

Reisorganisaties rondreizen Kaapverdië